Dagjeweg

Kom naar het leukste uitje van Friesland en beleef de verhalen van de bekendste tweeling van Nederland!

21,50p.p.

Sietse

Kameleon boerderij

Rondvaart

Eiland

21,50p.p.

Hielke

Kameleon boerderij

Rondvaart

Eiland

31,50p.p.

Sietse & Hielke

Kameleon boerderij

Rondvaart

Eiland

Boerderij

Rondvaart

Eiland

Dorp Lenten

Boerderij

De kans is groot dat je je dagje Kameleon begint in onze Kameleonboerderij. Hier is Lenten levensecht nagebouwd en waan je je in de wereld van Hielke en Sietse.

In de Kameleonboerderij hebben we ook een ware bioscoop met de nieuwste Kameleonfilm de Kameleon op schattenjacht. Deze film duurt ongeveer 20 minuten.

In de Kameleonboerderij zit ook cafe Vrolijk. Waar je, mits de tijd het toelaat, even lekker kan genieten van koffie of lunch.

 • Film
 • Speurtocht
 • Speeltuin
 • Overdekte speellocatie
Kameleon Terherne rondvaart

Rondvaart

Tijdens de rondvaart nemen een Lentenaar en een schipper je mee aan boord van een boerenpraam die geduwd wordt door de kameleon (of misschien de Hiesie). Tijdens deze tocht vertelt de Lentenaar van alles over de Kameleon: Zowel de boeken, films en de TV-serie komen aan bod. Je vaart door een prachtige omgeving in het hart van de Friese meren. Onderweg is het ook goed opletten geblazen, aan de oevers van de poelen staan aanwijzingen waarmee je de speurtocht op kan lossen. De tocht duurt 3 kwartier tot een uur afhankelijk van of je afstapt op het eiland of niet.

 • De Kameleon
 • Speurtocht
 • Friese meren

Eiland

Op het Kameleoneiland is vanalles mogelijk. Probeer over de sloot te zwaaien of te polstokspringen. Trotseer het trekvlottenpad en kom droog over de drijvende pompeblêden. Neem tot slot een frisse duik in de schone Poelen. Tevens is het mogelijk om een roeibootje te pakken en zelf een blokje om te gaan. Wees niet bang om goed smerig te worden en bewandel de moeraspaden. Toch liever schoon blijven? Doe een potje Klinkhamergolf of neem competitief deel aan de beroemde kruiwagenrace. Ga ouderwets fietsbanden werpen, ballen afschieten met enorme katapulten, badmintonnen of volleyballen.

Eten en drinken op het eiland? Dat kan: Bij de opkikker kun je pannenkoekbeslag kopen waar je zelf een heerlijke pannenkoek mee kan bakken op het open vuur. Hou je nou niet van pannenkoeken, dan kan het ook een eitje zijn. Geen zin om zelf te bakken? We hebben ook andere lekkere dingen. We hebben ook verschillende soorten drinken: Fris, limonade, koffie en thee.

 • Moeraspaden
 • Pompeblêdenpad
 • Roeien / kanoën
 • Pannenkoeken
Kameleon eiland

Arrangementen

Om het Kameleondorp optimaal te beleven bieden wij verschillende arrangementen aan.

Wil je alles beleven? Dan kies je voor het Hielke en Sietse arrangement.
Wil je alleen naar de Kameleonboerderij en mee op de rondvaart? Dan kies je voor Sietse.
En wil je je lekker de hele dag uitleven op het eiland? Dan kies je voor Hielke.

Wil je graag een andere combinatie doen? Neem dan contact met ons op. In overleg is er veel mogelijk.

Kameleon Terherne rondvaart

Dagje weg boeken

Let op: Bij de Kameleon werken we met vaste aankomsttijden omdat onze boten op tijd moeten varen. Zorg dat u tijdig bij het botenstation (Koailàn 2, Terherne) aanwezig bent. Bent u door omstandigheden toch later, neem dan alstublieft even telefonisch contact met ons op.

Gaat u naar het eiland? Zorg dan dat u tenminste dit meeneemt:

 • Kleding en schoenen die vies mogen worden
 • Handoeken
 • Droge kleding

 

Klik op de witte balk hieronder om een arrangement te selecteren.

Kameleon Terherne rondvaart