Groepsuitjes

Ook met een groep kan je bij de Kameleon terecht. De verschillende mogelijkheden zijn hieronder beschreven. Elke groep is maatwerk bij ons dus het is verstandig om even contact met ons op te nemen. Naast de beschreven mogelijkheden zijn we ook heel flexibel dus neem als u andere wensen heeft ook vooral contact met ons op.

Schoolreis - Kameleon Terherne

Verjaardagsfeestje

Kameleon Terherne rondvaart

Vier samen met je vriendjes en vriendinnetjes je verjaardag op het Kameleoneiland van Gerben Zonderland.

Samen met een Kameleonfiguur gaan jullie het eiland over om spelletjes te doen. Als jullie klaar zijn met de spelletjes gaan we het moeras in om lekker vies te worden. Hierna mogen jullie vrij spelen en zwemmen om weer schoon te worden. Wij zorgen rond het middaguur dat er lunch voor jullie klaarstaat. Na de lunch worden jullie weer naar de wal gebracht. Willen jullie echter nog wat langer doorspelen is dit ook een optie. Overleg dit met een van onze medewerkers.

Verjaardagsfeestjes kunnen bij ons gevierd worden van mei tot en met oktober. Op zaterdag- of zondagochtend om 10 uur. De minimale groepsgrootte is 8 kinderen met 2 begeleiders.

Prijs: €19,50 per kind

Families

Ook voor families is de Kameleon een ideaal uitje. We kunnen jullie een compleet verzorgde dag bieden en zelfs overnachtingen zijn mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wilt u een van onze arrangementen boeken met een familie. Dan kan dit via de dagje weg pagina.

Vrijgezellenfeest

Een vrijgezellenfeest op en rond het water. Maak er een mooie uitdagende, of juist relaxte dag van en sluit af met een barbecue. Voor de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Verenigingen

Verenigingen kunnen ook terecht bij de Kameleon. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Boerderij

Rondvaart

Eiland

Dorp Lenten

Boerderij

De kans is groot dat je je dagje Kameleon begint in onze Kameleonboerderij. Hier is Lenten levensecht nagebouwd en waan je je in de wereld van Hielke en Sietse.

In de Kameleonboerderij hebben we ook een ware bioscoop met de nieuwste Kameleonfilm de Kameleon op schattenjacht. Deze film duurt ongeveer 20 minuten.

Let op: De Kameleonboerderij heeft een aantal steile trappen, en is dus niet geschikt voor mindervaliden of mensen die slecht ter been zijn.

 • Film
 • Speurtocht
 • Speeltuin
 • Overdekte speellocatie
   
Kameleon Terherne rondvaart

Rondvaart

Tijdens de rondvaart nemen een Lentenaar en een schipper je mee aan boord van een boerenpraam die geduwd wordt door de kameleon (of misschien de Hiesie). Tijdens deze tocht vertelt de Lentenaar van alles over de Kameleon: Zowel de boeken, films en de TV-serie komen aan bod. Je vaart door een prachtige omgeving in het hart van de Friese meren. Onderweg is het ook goed opletten geblazen, aan de oevers van de poelen staan aanwijzingen waarmee je de speurtocht op kan lossen. De tocht duurt 3 kwartier tot een uur afhankelijk van of je afstapt op het eiland of niet.

 • De Kameleon
 • Speurtocht
 • Friese meren

Eiland

Op het Kameleoneiland is van alles mogelijk. Probeer over de sloot te zwaaien of te polsstokspringen. Trotseer het trekvlottenpad en kom droog over de drijvende pompeblêden. Neem tot slot een frisse duik in de schone Poelen. Tevens is het mogelijk om een roeibootje te pakken en zelf een blokje om te gaan. Wees niet bang om goed smerig te worden en bewandel de moeraspaden. Toch liever schoon blijven? Doe een potje Klinkhamergolf of neem competitief deel aan de beroemde kruiwagenrace. Ga ouderwets fietsbanden werpen, ballen afschieten met enorme katapulten, badmintonnen of volleyballen. Wij raden het eiland aan voor kinderen vanaf 6 jaar.

Eten en drinken op het eiland?
Dat kan in de Opkikker, ons horecagedeelte.

Een kleine greep uit ons assortiment:
Koffie € 2,00
Frisdrank € 2,50
Appeltaart € 2,75

Zelf te bereiden op open vuur
Pannenkoek € 2,50
Broodje knak of ei € 2,50

 • Moeraspaden
 • Pompeblêdenpad
 • Roeien / kanoën
 • Pannenkoeken
Kameleon eiland

Geïnteresseerd?


  Kameleon Terherne rondvaart
  Avonturen eiland Kameleon