Schoolkampen

Een schoolkamp bij de Kameleon is een grotendeels begeleid programma, waarbij je volop kan genieten van de natuur en het water. Één of meerdere kameleonfiguren begeleiden de groep elke dag van 10:00 tot 16:00. Zelf hoeven jullie alleen te zorgen voor het eten. Overnachten kan bij kampeerboerderij Hettinga.

Schoolreis - Kameleon Terherne

Een avontuur voor het leven!

Het programma

Hebben jullie nog andere wensen?

Dat kan natuurlijk ook. Wij stemmen het programma graag met jullie af op basis van jullie wensen. Neem hiervoor contact met ons op.

Botenstation (dag 1)

Aankomst

Een schoolkamp bij ons is meestal twee dagen en twee nachten. Op de eerste dag komen jullie naar het botenstation. Hier is genoeg ruimte voor jullie fietsen en/of autos. Wij nemen jullie en jullie bagage mee naar het de locatie waar jullie slapen. Zo kunnen we de bedden alvast klaarmaken voor de nacht.

Kameleon

Eiland (dag 1)

Lunch en een middag op het eiland

We varen naar het Kameleoneiland, waar we eerst gaan lunchen. Na de lunch kunnen we de hele middag genieten van alles wat het eiland te bieden heeft.

Kameleon Terherne

Overnachten (dag 1)

Boerderij

Wij brengen jullie met de boot naar de kampeerboerderij waar jullie overnachten.

Kameleon Terherne

Boottocht (dag 2)

Roeien en zwemmen

Op de tweede dag halen wij jullie 's ochtends op om weer een avontuurlijke dag te gaan beleven. Als het weer het toelaat is het verstandig om de zwemkleding alvast aan te trekken. Ik zou dit stukje vervangen door iets in deze trant: We nemen je mee naar de sluis, hoe werkt zoiets eigenlijk? Als we dit uitgevonden hebben maken we een vaartochtje door de polder.

rv_dubbel

Onbewoond eiland (dag 2)

Lunchen en genieten

Rond het middaguur nemen we jullie mee naar een onbewoond eiland. Waar we op open vuur de lunch klaar kunnen maken.

In de middag hebben we tijd om met bootjes te varen, te zwemmen en te genieten van de natuur. Klaar met genieten? Dan gaan we weer terug naar de kampeerboerderij.

Kameleon eiland

Het zit er op (dag 3)

Opruimen en inpakken

Op dag drie komt jullie avontuur helaas alweer ten einde. Na het opruimen en inpakken gaan jullie weer huiswaarts. 

rv_dubbel

Eiland

Rondvaart

Boerderij

Eiland

Op het Kameleoneiland is van alles mogelijk. Probeer over de sloot te zwaaien of te polsstokspringen. Trotseer het trekvlottenpad en kom droog over de drijvende pompeblêden. Neem tot slot een frisse duik in de schone Poelen. Tevens is het mogelijk om een roeibootje te pakken en zelf een blokje om te gaan. Wees niet bang om goed smerig te worden en bewandel de moeraspaden. Toch liever schoon blijven? Doe een potje Klinkhamergolf of neem competitief deel aan de beroemde kruiwagenrace. Ga ouderwets fietsbanden werpen, ballen afschieten met enorme katapulten, badmintonnen of volleyballen. Wij raden het eiland aan voor kinderen vanaf 6 jaar.

Eten en drinken op het eiland?
Dat kan in de Opkikker, ons horecagedeelte.

Een kleine greep uit ons assortiment:
Koffie € 2,00
Frisdrank € 2,50
Appeltaart € 2,75

Zelf te bereiden op open vuur
Pannenkoek € 2,50
Broodje knak of ei € 2,50

 • Moeraspaden
 • Pompeblêdenpad
 • Roeien / kanoën
 • Pannenkoeken
Kameleon eiland
Kameleon Terherne rondvaart

Rondvaart

Tijdens de rondvaart nemen een Lentenaar en een schipper je mee aan boord van een boerenpraam die geduwd wordt door de kameleon (of misschien de Hiesie). Tijdens deze tocht vertelt de Lentenaar van alles over de Kameleon: Zowel de boeken, films en de TV-serie komen aan bod. Je vaart door een prachtige omgeving in het hart van de Friese meren. Onderweg is het ook goed opletten geblazen, aan de oevers van de poelen staan aanwijzingen waarmee je de speurtocht op kan lossen. De tocht duurt 3 kwartier tot een uur afhankelijk van of je afstapt op het eiland of niet.

 • De Kameleon
 • Speurtocht
 • Friese meren
Dorp Lenten

Boerderij

De kans is groot dat je je dagje Kameleon begint in onze Kameleonboerderij. Hier is Lenten levensecht nagebouwd en waan je je in de wereld van Hielke en Sietse.

In de Kameleonboerderij hebben we ook een ware bioscoop met de nieuwste Kameleonfilm de Kameleon op schattenjacht. Deze film duurt ongeveer 20 minuten.

Let op: De Kameleonboerderij heeft een aantal steile trappen, en is dus niet geschikt voor mindervaliden of mensen die slecht ter been zijn.

 • Film
 • Speurtocht
 • Speeltuin
 • Overdekte speellocatie
   

Schoolkamp boeken